ЕС да спре да мисли за нови санкции срещу Русия, иска Унгария

  • 20 септември 2022 12:29

  • 576
  • 2
ЕС да спре да мисли за нови санкции срещу Русия, иска Унгария
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Европейският съюз не трябва да обмисля нови санкции срещу Русия, тъй като това само ще задълбочи кризата с енергийните доставки и ще навреди на Европа. За това настоя външният министър на Унгария Петер Сиярто, цитиран от "Ройтерс".

ЕС трябва да спре да говори за осми пакет санкции, трябва да спре да набелязва мерки, които само биха задълбочили допълнително кризата с енергийните доставки, категоричен бе той.

Министърът предупреди, че "зимата идва и предизвикателствата пред доставките ще стават все по-сериозни".

За да се преодолеят тези трудности, е важно да спрем да споменаваме мерки, които допълнително биха изострили кризата, посочи Сиярто.

Унгария планира да намали консумацията на газ

Унгария е една от най-проруски настроените страни в ЕС, силно зависима от руския газ и петрол. Русия строи и ядрен реактор за Унгария. Будапеща задържа един от пакетите от санкции срещу Москва, който включваше забрана за внос на руски петрол, докато не договори освобождаване за себе си.

От началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари 27-членният Европейски съюз се споразумя за седем пакета от санкции, които включват замразяване на активи и забрани за издаване на визи за руски олигарси и длъжностни лица, контрол на износа, замразяване на активи на централната банка, изваждане на руски банки от системата SWIFT и забрана за внос на руски въглища и петрол, информира news.bg.

Калина Христова
576 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ukraina55

2022.09.20 | 14:35

2
Унгария даго духа, ЕС ще си прави каквото си иска и ще гласува нови санкции срещу Русия и неиния разпат.Такаче унгарците да си гледа работата и да го духат тези путинофили.

2022.09.20 | 13:02

1
Тия и сърбете са последните басриони на путлер и СеСеСере 2.0 в Европа. Какво ще правят след разпасането на евразийската империя? Ще бягат на сигурно в Сибир?

Добави коментар

Водещи новини