Погребението на Елизабет II е безпрецедентно предизвикателство за лондонската полиция

  • 18 септември 2022 17:07

  • 1586
  • 2
Погребението на Елизабет II е безпрецедентно предизвикателство за лондонската полиция
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Погребението на кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и налага Лондон да организира най-голямата операция в сферата на сигурността, провеждана някога в британската столица, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 176

Кметът Садик Хан каза, че утрешната траурна церемония представлява безпрецедентно предизвикателство за сигурността, тъй като стотици хиляди жители и гости на града ще изпълнят централните му части, а списъкът с официални лица включва 500 души, сред които императори, крале, кралици, президенти, премиери и други лидери от целия свят.

"От десетилетия не е имало подобно струпване на толкова много световни лидери на едно място", заяви Хан.  

"Възможно е да има лоши хора, които искат да навредят на определени личности или на някои от световните ни лидери, така че работим изключително усърдно с полицията, службите за сигурност и с още много, много други, за да гарантираме, че погребението ще протече възможно най-гладко", каза кметът на британската столица.

Стюарт Кънди, висш представител на лондонската полиция, каза, че изключително сложната полицейска операция е най-голямата по рода си в историята на Лондон и ще е по-трудна и от тази за олимпиадата през 2012 г.

Лидери от цял свят пристигат в Лондон за погребението на Елизабет II

Утре британската столица ще бъде охранявана от над 10 000 полицаи, като ще пристигнат подкрепления от цяла Великобритания. Стотици доброволци от въоръжените сили ще изпълняват организационни функции по маршрута на погребалното шествие. 

Това обаче е само най-видимата част от операцията по сигурността, която се ръководи от високотехнологичен център, разположен близо до моста "Ламбет" в района на парламента. 

Уличната канализация и кошчетата за отпадъци се проверяват  и запечатват. Утре по покривите ще бъдат разположени полицейски наблюдатели, по улиците ще се движат служители на реда с полицейски кучета, река Темза ще бъде охранявана от военнослужещи от флота, ще има и конна полиция. 

Константин Тодоров
1586 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
wtf

2022.09.18 | 17:31

1
и ганьо е съпричастен и монархията му е в кръвта....

2022.09.18 | 18:08

2
Е ми лошо няма да си съпричастен ганьо.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини