Членството на Сърбия в ЕС е стратегическа цел, заяви сръбският вицепремиер

  • 15 септември 2022 12:42

  • 439
  • 2
Членството на Сърбия в ЕС е стратегическа цел, заяви сръбският вицепремиер
© Novini.bg/ Canva

Вицепремиерът и министър на минната промишленост и енергетиката в сръбското правителство Зорана Михайлович заяви, че членството на Сърбия в ЕС е стратегическа цел и че задача на всички членове на правителството е да прилагат тази държавна политика, съобщи Танюг.

Както и да изглежда през таблоидите, задачата на всички в правителството е да изпълняваме политиката на тази държава и това е пътят към членство в ЕС. Географията е неумолима, ние сме в Европа, не можем бъдем руска провинция, китайска провинция или 51-ви щат на САЩ, каза Михайлович.

Ние принадлежим към Европа и независимо от всички пречки, ние вървим по този път, защото няма трети път и няма забавяне,  това не е заявил нито президентът на Сърбия, нито премиерът, нито министърът на европейската интеграция. Това, че таблоидите  пишат негативно и често невярно за ЕС и САЩ, не означава, че сме променили стратегическата си цел, заяви Михайлович пред телевизия Insider, съобщиха от нейния кабинет.

Михайлович, отговаряйки на въпроса за нападките и обидите по неин адрес, каза, че е влязла в политиката и Сръбската прогресивна партия, за да помага на държавата, а не на себе си.

Първо, когато погледнете кой ме критикува, напада и обижда, наистина не смятам, че е важно да отговарям на това. Има определени групи хора, които все още живеят в миналото и са твърде радикални. Аз не съм радикална  и затова често ме нападат, най-вече в проправителствените медии, а после казват, че другите медии ме защитават. Не, никой не ме пази, никой не ме защитава и няма нито една причина да мълча. Присъединих се към Сръбската прогресивна партия като доктор на икономическите науки, с 20 години опит, за да помогна и на партията, и на държавата, а не на себе си и това е разликата, която все повече се вижда, заяви министърът на енергетиката..

Говорейки за новото правителство, тя заяви, че е изключително важно то да бъде съставено от професионалисти, образовани хора с авторитет.

Тя добави, че тези, които ще бъдат в правителството, ще трябва да работят сериозно.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
439 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
scarface

2022.09.15 | 13:54

2
Тия докато влязат няма да има обединена Европа
scarface

2022.09.15 | 13:33

1
Европа е в момента 51щат

Добави коментар

Водещи новини