САЩ подарява кръвосмучеща риба на крал Чарлз III

  • 13 септември 2022 16:24

  • 4586
  • 1
САЩ подарява кръвосмучеща риба на крал Чарлз III
© Twitter
Слушай новината Слушай новината

Комисията за риболов на Големите езера в САЩ ще изпрати кръвосмучеща риба във Великобритания като подарък по повод коронацията на крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен, съобщава "Дарик".

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 234

Миногите са инвазивен вид в САЩ и Канада и се водят като риба-вредител, но в Англия те са изчезнали. Те са унищожили множество видове в Големите езера в Северна Америка (Горно езеро, Ери, Хюрън, Мичигън и Онтарио).

Миногите са достигнали до Северна Америка с кораби. Подаряването на този вид риба в Англия датира от векове и вече се е превърнала в традиция за почитане на кралско събитие.

Рибата се изпраща под формата на пай. За коронацията на краля рибата ще бъде доставена замразена. Подобен подарък е имало за 50-ата и 60-ата годишнина от управлението на кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и

За какви болести говорят подутите пръсти на Чарлз III?

Миногата е паразитна риба с уста, приличаща на вендуза и с остри зъби. Тя използва грапавия си език, за да откъсне месото на рибата, а след това се храни с кръвта и телесните ѝ течности.

Една минога може да убие около 40 килограма риба всяка година. “Последният път, когато доставихме от този вид риба, бе през 2015 г., когато кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и бе обявена за най-дълго управлявалия монарх в историята на Великобритания”, каза Марк Гаден, заместник-изпълнителен секретар на Комисията по риболова пред "USA Today".

 Около 25 милиона долара всяка година се отпускат от САЩ и Канада на Комисията по риболова, за да се поддържа биоразнообразието и контрола над рибата минога.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
4586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Gio

2022.09.13 | 16:36

1
Остаряла новина. Вмирисаната риба се казва меган

Добави коментар

Водещи новини