На финала на Евро 2012 г. Премиерите на Италия и Испания натиснаха Украйна

  • 02 юли 2012 09:32

  • 683
  • 0
На финала на Евро 2012 г. Премиерите на Италия и Испания натиснаха Украйна
©

Премиерите на Италия и на Испания Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна и Мариано Рахой използваха повода на гостуването си в Киев, където гледаха финала на европейския шампионат по футбол, приключил с голяма и историческа победа на Испания над Италия, за да упражнят натиск над украинските власти по въпроса за Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, пишат италианските вестници "Кориере дела сера", "Стампа" и "Република".

В съвместно писмо на двамата премиери, адресирано до президента на Украйна Виктор Янукович, те благодарят за сърдечния прием за националните отбори по футбол на Италия и Испания, както и на всички, които са участвали в организацията на голямото спортно събитие. Двамата министър-председатели твърдят, че са били много щастливи да присъстват на финала на шампионата в Киев и използват този повод да подчертаят, че Италия и Испания подкрепят европейските амбиции на Украйна.

В същото писмо обаче Монти и Рахой изразяват очакванията си за положително решение на съдебните дела срещу Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и и други членове на предишното украинско правителство. Монти и Рахой използват повода и да поискат разрешение за посещение при Тимошенко. Тази визита обаче те няма да направят лично, а ще изпратят посланиците на Италия и Испания в Киев да се срещнат с бившата премиерка и опозиционна лидерка, която излежава 7-годишна присъда, се посочва също в писмото.

Последвайте канала на

БТА
683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини