"Луфтханза" се опитва да сведе до минимум влиянието на утрешната пилотска стачка

  • 01 септември 2022 10:55

  • 307
  • 0
"Луфтханза" се опитва да сведе до минимум влиянието на утрешната пилотска стачка
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Германската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa) обяви, че ще направи всичко възможно, за да  сведе до минимум влиянието на пилотската стачка, планирана за утре, и защити предложението си, направено в преговорите за заплатите, предаде Ройтерс.

Пилотският синдикат "Верейнигунг кокпит" (Vereinigung Cockpit  VC ) съобщи късно снощи, че преговорите за заплатите са се провалили и стачката ще засегне, както пътниците, така и товарните услуги.

Михаел Нигеман, член на управителния съвет на "Луфтханза", отговарящ за човешките ресурси, заяви, че компанията е направила добро, балансирано предложение по време на преговорите и стачката ще причини неудобства на хиляди клиенти. 

"Искаме решения на масата за преговори" заяви той, добавяйки, че предложенията на "Луфтханза" са били добра основа за по-нататъшни разговори. 

Пилотите на "Луфтханза" ще стачкуват утре ( 2 септември) на фона на продължаващия спор за заплатите, който може да удължи летния хаос в пътуванията, информира и "Дойче веле". 

"Верейнигунг кокпит" иска увеличение от 5,5 на сто на заплатите тази година за над 5000 пилоти.

"Не получихме задоволително предложение", каза след провала на преговорите говорителят на пилотския синдикат Матиас Байер. "Това е пропусната възможност", добави той.

Съобщението за стачката бе оповестено, след като и пилотите от "Юроуингс" (Eurowings), дъщерната компания на "Луфтханза", гласуваха в подкрепа на стачката. Те обаче искат първо да продължат преговорите за заплатите с работодателя си. 

Стачка на "Луфтханза" днес - очаква се над 1000 самолета да не излетят

Редица авиолинии, включително "Луфтханза", бяха принудени да отменят хиляди полети това лято заради стачки и недостиг на персонал.

Това доведе до чакане с часове на опашки на летищата и разочарова пътниците.

По-рано този месец "Луфтханза" успя да постигне споразумение за заплатите с наземния персонал, предотвратявайки по-нататъшни протестни действия, след като протест принуди авиопревозвача да отмени над 1000 полета. 

Последвайте канала на

Калина Христова
307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини