Дендиас: Отношенията Гърция-Хърватия са "успешна история" за ЕС и Балканите

  • 26 август 2022 14:55

  • 205
  • 0
Дендиас: Отношенията Гърция-Хърватия са "успешна история" за ЕС и Балканите
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Гръцкият външен министър Никос Дендиас заяви днес в Загреб, че отношенията между Гърция и Хърватия са една "успешна история" за Европейския съюз и Балканите, предаде Хина.

"Отношенията между Гърция и Хърватия достигнаха пълна зрялост", изтъкна той.

Гръцкият външен министър говори в края на годишната конференция на хърватските дипломати и военни аташета, която завърши днес, допълва БТА.

"Трябва да кажа, че отношенията между Хърватия и Гърция са успешна история за ЕС и Балканите", посочи Дендиас, като добави, че Атина и Загреб ще продължат да си сътрудничат по темата за европейската перспектива на Балканите.

От своя страна хърватският външен министър Гордан Гърлич Радман подчерта важността на обмяната на информация между дипломатическите мисии на страните в светлината на руската инвазия и последствията от тази война.

"Този обмен на информации с нашата скъпа съседка, съюзничка в ЕС и НАТО и наша партньорка, със сигурност ще допринесе за още по-добро разбиране на ситуацията, но и за усилията да направим нашите две страни по-близки една до друга", отбеляза Гърлич Радман.

Гърция подкрепя влизането в НАТО на Швеция и Финландия, каза Дендиас

Тази година се навършват 30 години от установяването на дипломатически отношения между Гърция и Хърватия, напомня гръцкото външно министерство в съобщение по повод визитата.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини