Лондон и Киев в преговори за премахване на бариерите за дигиталната търговия

  • 24 август 2022 16:13

  • 217
  • 0
Лондон и Киев в преговори за премахване на бариерите за дигиталната търговия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Великобритания започва преговори с Киев за премахване на бариерите за дигиталната търговия като част от усилията да се подкрепи Украйна след руското нахлуване, предава БНР.

През май Великобритаиня премахна тарифите за украински стоки, а сега се опитва да облекчи търговията в дигиталната сфера. Министърът на търговията Ан-Мари Травелиан заяви за агенция Ройтерс, че „Великобритания застава рамо до рамо с Украйна и ще използва търговията като лост за подпомагане на страната да изгради модерна икономика след тази варварска война“.

Травелиан допълни, че партньорството с Украйна ще помогне на украинците да изживеят светли дни напред и че британците ще продължават да правят всичко по възможностите им да защитят украинските работни места и препитанието на хората.

Британската инфлация ще надвиши 18% в началото на 2023 г.

Великобритания и Украйна ще се стремят към подобряване на ефективността в дигиталната търговия, като работят в области като електронни трансакции, електронни подписи и други технологии.

Британският износ на дигитално доставени услуги е представлявал близо три четвърти от целия износ на услуги за Украйна през 2020 година, съобщиха от британското министерство на търговията.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
217 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини