Показват уникалната колекция от диаманти на Кралица Елизабет II

  • 29 юни 2012 18:25

  • 2196
  • 0
Показват уникалната колекция от диаманти на Кралица Елизабет II
©

От утре (30 юни) жителите и гостите на Лондон ще могат видят част от уникалната колекция от диаманти на Кралица Елизабет II.

Изложбата, подредена в Бъкингамския дворец, е част от честванията на Диамантения юбилей на Нейно Величество, а някои от експонатите се показват за първи път.

Брошки, огърлици, корони от истински диаманти, наистина достойни за кралица, вече чакат посетители. За първи път седем от деветте части, изработени от най- големия в света диамант Кулинан, ще бъдат събрани заедно на едно място. Единият е инкрустиран в голяма капковидна брошка. Кралицата се появи с това бижу по време на църковна служба на кулминацията на юбилея си – 5 юни. Друга част от него краси огърлица от диаманти и смарагди.

През годините много от бижутата на кралската особа са преработвани. Не само заради промяна във вкуса на Кралица Елизабет Втора, но и за да са в крак с модата. Според куратора на изложбата голям интерес ще има и към любимите тиари и корони на кралицата майка. Диамантите ще бъдат изложени до началото на месец октомври.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2196 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини