Германия ще наеме около 150 летищни работници от Турция, за да овладее продължаващия хаос на летищата

  • 17 август 2022 09:18

  • 504
  • 0
Германия ще наеме около 150 летищни работници от Турция, за да овладее продължаващия хаос на летищата
© Pixabay

Германия ще наеме около 150 летищни работници от Турция, за да овладее продължаващия хаос на летищата поради липсата на персонал, съобщава "Дейли сабах". Бройката е значително по-малка от първоначално очакваното, посочва изданието.

В края на юни германското правителство обяви, че планира да ускори издаването на разрешителни за работа и визи за няколко хиляди чуждестранни летищни работници, предимно от Турция, за да спомогне за облекчаване на летния пътнически хаос, който изнерви почиващите.

Въпреки това само летищата в Мюнхен и Нюрнберг успяха да наемат работници от Турция, заяви пред Ройтерс Томас Рихтер, ръководител на асоциацията на работодателите в областта на наземните услуги в авиацията (ABL). Те ще помагат при обработката на багажа по силата на временни договори, които ще продължат до началото на ноември.

Германските летища отчитат увеличение на пътниците, но спад на карго товарите

Браншовите асоциации посочиха, че на германските летища липсват около 2000 работници.

Държавният авиационен орган на Турция, Генералната дирекция за гражданска авиация (SHGM), обаче се противопоставя на плана, опасявайки се, че германските намерения ще се отразят на по-нататъшния растеж на турската авиационна индустрия.

Рихтер заяви, че повечето летища в крайна сметка не наемат чуждестранни работници, тъй като процесът на придвижването им до Германия би отнел твърде много време, а летните отпуски вече почти са приключили.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини