Отново стачка на кабинния персонал на "Райънеър" в Испания

  • 15 август 2022 13:08

  • 463
  • 0
Отново стачка на кабинния персонал на "Райънеър" в Испания
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Кабинният персонал на "Райънеър" в Испания започва от днес втори кръг стачки, който ще продължи до четвъртък, предаде в. "Синко диас".

Общият съюз на трудещите се (USO) и Независимият синдикат на кабинния персонал на въздушните линии (Stcipla) започват от днес втория кръг от предвидените прекъсвания на работа от понеделник до четвъртък всяка седмица до 7 януари в десетте бази на "Райънеър" в Испания. 

Първият кръг на стачните действия, който се проведе от 8 до 11 август, е довел до отмяната на 20 полета и закъснение на 784 полета, според синдикатите. "Райънеър" вече бе засегнат от 14-дневна стачка това лято, довела до близо 300 анулирани полета до и от Испания, по данни на Общия съюз на трудещите се.  

Нова стачка на кабинния персонал на "Райънеър" в Испания

Синдикатите настояват авиокомпанията да промени отношението си и да поднови преговорите за колективен трудов договор, който да включва достойни условия на труд за служителите на компанията съгласно испанското законодателство. 

Двата синдиката изискват от правителството и по-специално от министърката на труда и социалната икономика Йоланда Диас да не позволява на "Райънеър" да нарушава трудовото законодателство и конституционните права като правото на стачка. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
463 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини