Протест на машинисти спря влаковете във Великобритания

  • 13 август 2022 15:07

  • 560
  • 0
Протест на машинисти спря влаковете във Великобритания
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Хиляди британски машинисти излязоха на стачка днес с искане за по-добро заплащане и по-добри условия на труд, като по този начин блокираха транспортните услуги в голяма част от страната, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Този протест е част от серията стачки на британски работници с искания за значително повишаване на заплатите, което да компенсира резкия скок на цените на храните и горивата.

Еднодневната стачка на членовете на Асоциираното сдружение на машинистите спря влаковете по основни маршрути, включително линиите, свързващи Лондон с Шотландия и пътническите връзки около столицата. Работещи през уикенда хора, футболни фенове, запътили се към мачове, и семейства, които искаха да намерят на брега на морето спасение от жегите в големите градове, бяха принудени да променят плановете си.

За Великобритания това лято е лятото на нарушения на транспортните услуги, отбелязва АП. Хиляди железопътни работници излязоха в поредица от еднодневни стачки през юни и юли. За следващата седмица са насрочени още стачки на работници в националната железопътна мрежа, както и в автобусната и метро мрежата на Лондон.

Стачка на машинисти забави железопътния транспорт във Великобритания

Последвайте канала на

Константин Тодоров
560 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини