Великобритания: Русия има проблеми с износа на оръжия заради войната в Украйна

  • 11 август 2022 10:55

  • 1050
  • 2
Великобритания: Русия има проблеми с износа на оръжия заради войната в Украйна
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Широкомащабната агресия на Руската федерация срещу Украйна нанесе значителни щети на руския военнопромишлен комплекс. Това показват данни на британското разузнаване, съобщи в Twitter министерството на отбраната на кралството, цитирано от Укринформ.

"Русия едва ли ще може да изпълни някои поръчки за бойни бронирани машини за износ поради изключително голямото търсене на такива машини за собствената й армия в Украйна и засиленото влияние на западните санкции", посочва ведомството.

Британското министерство дава пример със случай, в който Москва не е успяла да изпълни такава поръчка. Неотдавна Беларус е съобщила подробности за нов модернизиран основен боен танк Т-72Б. Минск вероятно е разработил това алтернативно решение вместо програмата за модификация на Т-72Б, договорена по-рано с руската държавна компания "Уралвагонзавод".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 8464

Москва поиска извънредно заседание на ООН
 

"Русия отдавна нарежда (продукцията на) отбранителната си промишленост сред най-важните си износни пера, но военнопромишленият й потенциал е подложен в момента на значително напрежение, а доверието към голям брой оръжейни системи е подкопано заради лошите резултати на руските войски във войната в Украйна", заключава ведомството.

През последния месец напредването на руските сили в Източна Украйна бе минимално, напомня Укринформ.

Калина Христова
1050 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.11 | 11:50

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИ
наблюдателен

2022.08.11 | 11:16

1
"Уралвагонзавод" - това означава, че освен военна продукция, се произвеждат и вагони.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини