Борел: ЕС ще отпусне още 500 милиона евро военна помощ на Киев

  • 21 юли 2022 13:47

  • 1029
  • 2
Борел: ЕС ще отпусне още 500 милиона евро военна помощ на Киев
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа разкри след среща на Министерската контактна група по отбраната, че единният блок ще отпусне още 500 милиона евро военна помощ на Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

"Държавите членки на ЕС се съгласиха да мобилизират пети транш от военна помощ в размер на 500 милиона евро за по-нататъшна подкрепа на въоръжените сили на Украйна. ЕС остава фокусиран и непоколебим в подкрепата си за Украйна, заедно със своите партньори“, написа Борел на своята страница в "Туитър".

В сряда Европейският съюз прие седмия пакет санкции срещу Русия, които ще бъдат насочени към руското злато, замразяване на активите на "Сбербанк" и ще затегнат контрола върху износа.

ЕС смекчава санкциите срещу руски банки заради търговията с храни

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски посочи във видеообръщението си късно снощи, че последните санкции на Европейския съюз срещу Москва "не са достатъчни", подчертавайки, че Русия трябва "да почувства една много по-висока цена за войната, която води, за да бъде принудена да търси мир“.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1029 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
nn

2022.07.21 | 14:09

2
niama losho evro gei vie otpuskate 500 miliona a posle plashtate 2 miliarda za gaz takova vi e maloumieto.

2022.07.21 | 14:03

1
Украйна е една загубена кауза за ЕС .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини