Горещата вълна във Великобритания затвори училища и ограничени скоростта на влаковете

  • 18 юли 2022 17:35

  • 1796
  • 2
Горещата вълна във Великобритания затвори училища и ограничени скоростта на влаковете
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Великобритания е обхваната от невиждана гореща вълна, като метеорологичната служба на страната предупреждава за температури до 43 градуса. Оттам съобщават, че днешният ден "може да е най-горещият в историята", а утре термометрите може да поставят нови рекорди, пише на уебсайта си в. "Дейли Телеграф".

Заради екстремното време някои училища бяха принудени да затворят. В железопътния транспорт бяха въведени ограничения за скоростта, включително в Глазгоу, където лимитът на едно от най-натоварените трасета в Шотландия вече е само 32 км/ч.

Здравните служби на Острова предупреждават за риск от влошаване на здравето и дори смърт, който не застрашава само високорисковите групи, а и хора без здравословни проблеми. През миналата година жертвите на горещините в страната са били 1634, а през 2020 г., когато температурите са достигали 37,8 градуса - 2556. Вече има три смъртни случая - две деца на 13 и 16 години, и мъж на 50 г., които са се удавили - едно от децата - в река, а другите двама - в басейни. Аварийните служби отправиха апел да не се търси разхлада в опасни водоизточници.

Великобритания обяви червен код за опасно време в повечето региони в страната

Кметът на Лондон Садик Хан поиска незабавно оттегляне на премиера Борис Джонсън заради отказа му да свика среща на комитета за справяне с извънредни ситуации "Кобра".

Западна Европа е обхваната от невиждана гореща вълна. Освен Обединеното кралство, Франция също е в плен на високите температури.

Отново там, както и в Гърция, Португалия и Испания, бушуват и пожари, които вече унищожиха хиляди хектари и принудиха стотици жители да се евакуират от домовете си. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1796 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хах

2022.07.18 | 21:07

2
А градския под всякаква критика всички автобуси са без климатици и 60% от метрото страшни помияри а с кола в центъра няма шанс някой да не си помисли че това е София Лондон няма шанс
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.18 | 18:04

1
70% от антропогенните парникови газове са от САЩ и Западна Европа. Сори.

Добави коментар

Водещи новини