Кипърската църква инвестира 100 млн. евро в луксозен хотел

  • 07 юли 2022 09:45

  • 540
  • 1
Кипърската църква инвестира 100 млн. евро в луксозен хотел
© Pixabay

Кипърската църква ще инвестира 100 млн. евро в луксозен 5-звезден хотел на плажната ивица на западния бряг на острова.

Строителните разрешения бяха издадени след остри спорове, свързани с археологически находки, информира БНР.

Инвеститорът на хотел „Diamond Essence” - Светата Архиепископия на Кипър, получи екоразрешение от Отдела по околна среда за изграждането му. Одобрението от държавния орган бе дадено 5 години след първоначалното заявление и проправя пътя към издаването на окончателния строителен лиценз.

8-етажният хотел ще се намира в района на Пафос, на западния бряг на острова, върху плажни парцели, собственост на Архиепископията.

Луксозният комплекс ще разполага с близо 500 легла, ресторант, магазини, уелнес център, винарска изба и други помещения. Изграждането на съоръжението ще продължи две години и половина.

Заедно със старта на строителните работи за него ще започне и издигането на две 12-етажни жилищни кули на съседния парцел, също принадлежащ на Архиепископията.

Даването на „зелена светлина” за църковния инвестиционен проект бе забавено заради откритите при разкопки на парцела редица археологически находки - останки от древни съоръжения, сгради от елинистическата епоха, древен водопровод. След продължителни и остри спорове между Светата Архиепископия и Отдела по антиките плановете за хотела бяха преработени.

Десислава Станева
540 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.07 | 11:44

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини