"Бритиш еъруейз" отменя още полети за лятото

  • 05 юли 2022 16:28

  • 575
  • 1
"Бритиш еъруейз" отменя още полети за лятото
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

"Бритиш еъруейз" (British Airways) ще анулира още полети през летния сезон, в момент когато летищата изпитват затруднения заради недостига на персонал и увеличеното търсене на пътувания, съобщи британската авиокомпания, цитирана от Ройтерс.

Авиопревозвачът ще намали с 11 процента планираните полети от април до октомври вместо обявените през май 10 процента.

Целият авиационен сектор продължава да е изправен пред най-трудния период в своята история, така че за съжаление става необходимо да се направят нови съкращения на полети, посочи говорител на "Бритиш еъруейз" в имейл.

Във Великобритания отмениха всички полети на British Airways и еasyJet

Той допълва, че авиокомпанията е в контакт с клиентите, за да им се извини и да им предложи нова резервация или пълно възстановяване на сумата за билети.

В. "Телеграф" съобщи вчера, че авиопревозвачът ще отмени над 650 полета от лондонските летища "Хийтроу" и "Гетуик" за ваканционни дестинации в Испания, Португалия и Гърция, което ще засегне до 105 000 пътници.

"Бритиш еъруейз" засега не коментира информацията на вестника.

Авиокомпаниите и европейските летища срещат затруднения да отговорят на силното търсене в постпандемичния период.

Близо 200 анулирани и забавени полета в Испания днес

Миналата седмица британското правителство поиска авиокомпаниите да изготвят реалистични полетни програми за лятото, за да се избегнат неотдавнашните сцени на хаос.

Освен това миналия месец Великобритания временно смекчи правилата за слотовете на летищата, за да позволи на авиокомпаниите да изготвят реалистични полетни програми и да се избегнат отменени в последната минута полети.

Виолета Симеонова
575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 16:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини