Айфеловата кула ръждясва и трябва да бъде ремонтирана основно

  • 05 юли 2022 12:59

  • 980
  • 1
Айфеловата кула ръждясва и трябва да бъде ремонтирана основно
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Айфеловата кула ръждясва и трябва да бъде ремонтирана основно, но вместо това само я освежават с боя за 60 милиона евро преди Олимпийските игри през 2024 г. в Париж, съобщи Ройтерс.

Кулата от ковано желязо, построена от Густав Айфел в края на 19-и век, е сред най-посещаваните забележителности в света. Тя посреща около шест милиона туристи годишно, но е в лошо състояние и е проядена от ръжда. 

"Ако Густаф Айфел можеше да посети мястото, щеше да получи инфаркт", казва неназован мениджър пред сп. "Мариан".

Кулата с височина 324 м сега се пребоядисва за 20-и път в историята й. Трябваше да бъде свалена боята и да бъдат нанесени два нови слоя върху 30 процента от нея, но работата беше забавена заради пандемията от ковид и наличието на олово в старото покритие. Затова ще бъдат пребоядисани само 5 процента от Айфеловата кула. 

Айфеловата кула порасна с шест метра след поставянето на нова антена

Дружеството, което стопанисва Айфеловата кула - SETE, се въздържа да я затвори задълго, за да не бъдат загубени приходи от посещенията на туристи, допълва БТА.

Весела Найденова
980 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 13:27

1
❤️Спрете да се дрогирате. Знам един сайт, където хиляди самотни момичета чакат да бъдат прецакани. Проверете ги на връзката ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини