Нов скандал, този път с дъх на алкохол, сполетя кабинета на Борис Джонсън

  • 01 юли 2022 17:07

  • 2688
  • 4
Нов скандал, този път с дъх на алкохол, сполетя кабинета на Борис Джонсън
© Getty (архив)

Правителството на британския министър-председател Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е беше сполетяно от нов скандал, след като заместник главният отговорник по партийната дисциплина на консерваторите в парламента напусна поста заради напиване, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Крис Пинчър подаде оставка в писмо до Джонсън вчера, а днес бяха отправени призиви към премиера да го изключи от Консервативната партия.

"Пих твърде много" в сряда вечерта, заяви Пинчър в писмото. "Поставих в неловко положение себе си и други хора, а това е последното нещо, което искам, затова поднасям своите извинения на Вас и на засегнатите", каза той.

Пинчър обаче заяви, че ще остане депутат от Консервативната партия и ще продължи да подкрепя Джонсън от задните скамейки в парламента.

Оставката на Пинчър увеличава неприятностите за Джонсън, засегнат от редица скандали, сред които гарнираните с алкохол партита в премиерската резиденция по време на ограничителните мерки заради коронавируса и оттеглянето на депутат от Консервативната партия поради това, че гледал порнография на своя мобилен телефон в Камарата на общините.

Премиерът, който наскоро оцеля при вот на недоверие, тъкмо се върна от лидерски срещи на Г-7 и НАТО и искаше да остави зад гърба си тези неприятни случаи, както и претърпените наскоро загуби от консерваторите на избори за запълване на освободени депутатски места.

Борис Джонсън планира да остане на власт до следващото десетилетие въпреки призивите да се оттегли

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2688 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.07.01 | 19:20

1
Времена на нравствен упадък!Великите сили са станали едни пропаднали и изгнили държави в престъпен съюз против човечеството
Анкета

2022.07.01 | 19:50

2
Кой е по-луТ: 1. Боре ПричАската; 2. Татювото Кики.

2022.07.01 | 20:03

3
Борис Водка , шпионин на СССР
Капиталист за капиталист = другар и братушка

2022.07.03 | 08:08

4
В Русия е забранен съветски филм за световния ционизъм, от 1991 г. Русия е под игото на ционистите, няма Слава Путин без Майдан и без политиката на Порошенко и Зеленски!

Добави коментар

Водещи новини