Горски пожар бушува в гориста местност в Бранденбург, югозападно от Берлин

  • 18 юни 2022 07:10

  • 656
  • 0
Горски пожар бушува в гориста местност в Бранденбург, югозападно от Берлин
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Горски пожар избухна снощи в гориста местност югозападно от Берлин. Предполага се, че на мястото има невзривени боеприпаси от Втората световна война, а това затруднява гасенето, предаде ДПА.

Горският пожар в района на градчето Тройенбрицен в Бранденбург гори на площ от около 60 хектара и образува огромен стълб пушек във въздуха, който се вижда от километри, заяви Раймунд Енгел, представител на противопожарните служби.

За борба с пламъците са задействани около 380 пожарникари, полицаи, военнослужещи и служители на гражданската защита, заяви говорител на окръжните власти.

Това масирано разполагане на жива сила за гасене на пожара буди опасения, тъй като огънят се разпространява в район, в който властите предполагат, че има невзривени боеприпаси от Втората световна война, каза Енгел и добави, че вече е имало експлозии.

Пожарът възникна на фона на рязко повишение на температурите в много части на Германия, което изсуши почвата. Обстановката допълнително се усложнява и от постоянно менящата се посока на вятъра.

Усилията за потушаване на огъня се очаква да продължат и през днешния ден.

Последвайте канала на

Калина Христова
656 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини