Далай Лама обеща 100 000 долара за пострадалите от земетресението в Италия

  • 24 юни 2012 19:59

  • 533
  • 0
Далай Лама обеща 100 000 долара за пострадалите от земетресението в Италия
©

Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския обеща 100 000 долара помощ за оцелелите от двете опустошителни земетресения в Северна Италия при посещението си в пострадалия район днес, съобщи ДПА.

Будисткият духовен водач бе посрещнат от стотици хора в град Мирандола, един от най-тежко засегнатите в областта Емилия Романя, който посети броени часове след пристигането си в Италия.

Преди пристигането на Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския в Италия негови представители съобщиха, че възнамерява да дари 50 000 долара на местния Червен кръст в помощ на възстановяването.

"Не би било редно да дойда тук, в това поразено от бедствието място, с празни ръце, затова ще даря още 50 000 долара на тези хора", цитира думите му агенция АНСА.

Заедно с президента на Емилия Романя, Васко Ерани, и кмета на Мирандола, Марио Бенати, той посети развалините на местната католическа църква, съборена от трусовете. По-късно Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския се срещна с обитатели на палатков лагер. Двайсет и седем души починаха при трусовете с магнитуд 6 и 5,9 на 20 и 29 май. Над 10 000 останаха без дом.

Посещението на Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския в Италия бе съпътствано от скандал, след като общината на Милано се отказа от плановете да го удостои с почетно гражданство при визитата му в града във вторник.

Медиите съобщиха, че финансовата столица на Италия се отметнала под натиска на китайското правителство, което обвинява тибетският духовен водач в сепаратизъм. Местни политици според информациите се страхували, че ако направят

Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския почетен гражданин, може да подтикнат Китай да преразгледа инвестициите си в световното изложение Експо-2015, чийто домакин е Милано.

Будистки активисти и тибетски представители заклеймиха обрата като позорен.

В. "Кориере дела сера" цитира левия кмет на града Джулиано Писапия, според когото китайският консул му казал, че
присъждането на титлата "Почетен гражданин" на Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския ще се възприеме като неприятелски жест към китайския народ.
Вместо това гостът ще произнесе слово в градския общински съвет.

Последвайте канала на

БТА
533 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини