Турция предложи на Украйна и Русия преговори за примирие в Истанбул

  • 31 май 2022 07:16

  • 1319
  • 4
Турция предложи на Украйна и Русия преговори за примирие в Истанбул
© Gettyimages/архив

Турция да поеме ролята на посредник между Украйна и Русия, а преговори за примирие да се водят в Истанбул с участието на ООН. Това е предложил турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва в телефонен разговор с Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14007

Ситуацията в Източна Украйна остава напрегната, каза украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Износът на жито от Украйна е бил обсъден от турския президент Ердоган в телефонни разговори с президентите на Русия и Украйна.

"Особено важно е създаването на морски коридор за износ на украинско жито и друга селскостопанска продукция", се казва в съобщение от кабинета на Ердоган.

От Кремъл по-рано стана ясно, че Путин е изразил готовност да съдейства, в координация с Турция, за осигуряване на безопасен морски транзит на украински стоки, предаде БНР.

Ситуацията в Донбас остава напрегната, каза украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. "Там руската армия е концентрирана всичките си усилия", заяви Зеленски в обръщение през нощта.

Основната цел на руските сили остава превземането на Северодонецк, Лисичанск и Славянск.

Украинските бойци от металургичния завод "Азовстал" ги очаква смъртна присъда, заяви Юрий Сироватко, министър на правосъдието в самопровъзгласилата се Донецка народна република. Той определи полка "Азов" като терористична организация. Според него на територията на непризнатата република се намират 2300 бойци от Мариупол.

Съпруги, сестри и майки на украинските бойци от стоманодобивния завод Азовстал, нарекли се "жени от стомана", призоваха за размяна на задържаните срещу руски военнопленници.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1319 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.06.01 | 02:32

4
РУСКИЯТ МИЛИАРДЕР ЧИЧВАРКИН: МИР ЗА УКРАЙНА, СВОБОДА ЗА РУСИЯ, СЪД ЗА ПУТИН !!!
Споор

2022.05.31 | 10:39

3
Преговори с руски варвари не може да има

2022.05.31 | 09:39

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИИ
Реалист

2022.05.31 | 07:56

1
Световната бензиностанция,наречена Русия скоро сама ще поиска главата на лидера си Путин.Всички диктатори свършват по един начин....ликвидирани от своите по особено мъчителен начин.Другаря Путин усилено се е запътил към ада,където го очакват Кадафи,Садат,Осама Бен Ладен......

Добави коментар

Водещи новини