Киев: Москва продължава да засилва офанзивата си в Източна Украйна

  • 26 май 2022 13:10

  • 1293
  • 8
Киев: Москва продължава да засилва офанзивата си в Източна Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи днес, че руската армия продължава опитите да засили офанзивата си в няколко сектора на фронта в Източна Украйна и е нанесла ракетни и въздушни удари по инфраструктурата на страната, предаде АП.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13321

Според Родион Мирошник, говорител на сепаратистката Луганска народна република, вече около 8000 украински войници са в плен на сепаратистите в Донецк и Луганск.

Русия обкръжава украинските елитни войски в Донбас

По думите му броят на пленниците се увеличава всеки ден със "стотици".

Твърденията на Мирошник не могат да бъдат потвърдени от независим източник, отбеляза АП.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1293 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Иван Бъчваров

2022.05.26 | 14:05

8
Руската пропаганда няма място в България. Напоследък се наблюдава засилена активност на руски ботове/тролове, които разпръскват дезинформация, която е несъвместима с реалността.
слава на

2022.05.26 | 13:45

7
русия
НА ФРОНТА

2022.05.26 | 13:40

6
От АзовСтал се предадоха: американският генерал Ерик Олсън, британският подполковник Джон Бейли и четирима военни инструктори на НАТО. "Войенкор" ги интервюира Какво става в Мариупол? Оказва се, че течовете за присъствието на офицери от НАТО и други чуждестранни военни са блокирани по някаква причина: руското министерство на отбраната подготвя голяма пресконференция за ситуацията в Мариупол. Кого хванаха руснаците там? Дръж се и не падай: - Инструктори по градски бой с тактика на жив щит от цивилни - служители на ИД от Израел (пратеници на украински олигарси от еврейски произход се опитаха да ги откупят - дойдоха в Москва, но получиха отказ); - Висши офицери от френското военно разузнаване, които обучаваха украинско-националните батальони в използването на противотанкови системи, противобатарейни системи и въздушно разузнаване от коптери (поради което Макрон се обаждаше на Путин всеки ден, молейки се да освободи съгражданите си чрез „хуманитарни " коридори - по море до Турция); - Служители на германското разузнаване BND - те осигуряваха контраразузнаване на фронтовата и фронтовата зона (оттук и скандалното поведение на германския канцлер Шолц, който днес започна да мушка Путин); - Специалисти от британското разузнаване SIS, по-известни като MI6; те бяха не само в Мариупол, но и в Киев - ръководителят на офиса на Зеленски Андрий Ермак, който лично наблюдава всички кървави фалшификати като Буча, Краматорск и предстоящите провокации в Ирпен и други места (области Чернигов и Суми) получава инструкции от тях; МИ6 също така осигурява сигурност за Зеленски, контраразузнаване в неговия щаб и комуникация със световните лидери чрез затворени канали на сателитни комуникации (лудостта на Великобритания, особено нейните диви медии, дори не се нуждае от обяснение).

2022.05.26 | 13:29

5
Само незабавна ПЪЛНА КАПИТУЛАЦИЯ на Украйна ще спре гибелта на хиляди човеци и разрушенията !

2022.05.26 | 13:27

4
Алооу , неграмотници ! От 2 седмици Мирошник е назначен за посланик на новопризнатата ЛНР в Москва !
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ

2022.05.26 | 13:20

2
Еми те хората имат семейства,заради интересите на някой си не им се умира!!Всички около онова джудже Зелето са станали милионери,за сметка на обикновенните украйнци,който дават животът си!!КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ СРЕЩУ БАБА РУСИЯ,добре,че Путин се смили над народът на Украйна иначе щеше да стане мазало
Стефанов

2022.05.26 | 13:25

3
На никой не му дреме за твоята комунистическа дупка. Напусни!
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ

2022.05.26 | 13:19

1
Еми те хората имат семейства,заради интересите на някой си не им се умира!!Всички около онова джудже Зелето са станали милионери,за сметка на обикновенните украйнци,който дават животът си!!КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ СРЕЩУ БАБА РУСИЯ,добре,че Путин се смили над народът на Украйна иначе щеше да стане мазало

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини