Макрон иска ЕС бързо да съобщи мнението си относно искането на Молдова за еврочленство

  • 19 май 2022 18:50

  • 1166
  • 2
Макрон иска ЕС бързо да съобщи мнението си относно искането на Молдова за еврочленство
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви, че иска Европейският съюз бързо да съобщи становището си относно искането на Молдова за еврочленство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Макрон направи това изявление по време на среща с президента на Молдова Мая Санду в Париж.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6209

Френският президент каза още, че рискът конфликтът между Украйна и Русия да се разпространи до други съседни страни не бива да се изключва.

Нарастват опасенията, че Молдова може да бъде въвлечена в конфликта в Украйна, след като проруските сепаратисти в молдовския район Приднестровие упрекнаха Киев за стрелби, експлозии и навлизане на дронове през границата.

Миналата седмица молдовският външен министър Нику Попеску заяви пред Ройтерс, че вътрешни елементи в проруския сепаратистки район се опитват да го дестабилизират и да породят напрежение в момент, в който страната полага усилия да се присъедини към ЕС.

Становището по молбата на Молдова за членство в ЕС се изработва ускорено

Константин Тодоров
1166 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2022.05.19 | 21:47

2
Държавата ти гори, превръщате се в африканска колония а ти си се загрижил за Молдова. Трябва ли да ти се напомня, че там един уж велик французин здраво се е насрал. Наполеон му казват.
тия

2022.05.19 | 20:31

1
тия не се спряха да поглъщат територии

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини