Мария Габриел и кралицата на Нидерландия посетиха Техническия университет в Делфт

  • 18 май 2022 18:46

  • 472
  • 2
Мария Габриел и кралицата на Нидерландия посетиха Техническия университет в Делфт
© Представителство на ЕК в България
Слушай новината Слушай новината

Българският еврокомисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова е на работна визита в Нидерландия. Заедно с Нейно Кралско Височество Максима Нидерландска - кралица на Нидерландия, те посетиха научно-изследователските лаборатории на Техническия университет в Делфт. Университетът се откроява не само като най-старото и най-голямото инженерно училище в Холандия, но и като най-добрият образователен и изследователски център в страната. Той е класиран четвърти в Европа по данни на EduRank.

Посещението започна с обиколка на лабораториите по бионанотехнологии, където се извършват водещи изследвания в областта на синтетичните клетки. Вниманието на комисаря и кралицата беше привлечено от опита на т.нар. “Зелено село”. Това е „жива лаборатория“ в градски квартал за тестване на иновации в полза на хората - от „зелена“ енергия и кръговата икономика до устойчивост, съобщават от Представителство на ЕК в България.

Мария Габриел откри в Барселона Срещата на върха на европейските стартъпи

Акцент на визитата бе дискусията между кралицата и комисаря с научни изследователи, основатели на стартъпи и представители на академичните среди. Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова наблегна, че за първи път науката и иновациите са в основата на новата Европейска стратегия за университетите. Инициативи като "инкубатори в университетите" и Европейско изложение на талантите ще стимулират креативността, новаторството и предприемачеството сред младите хора. 

„Развитието на Университетския кампус в Делфт в иновационна екосистема е пример за това как мисията на университетите се основава на иновациите, върховите постижения и практическото им приложение в ежедневието. Те стимулират предприемаческите умения сред младите хора за осъществяване на иновативните идеи от лабораторията през създаването на стартъпи до реализацията на продуктите на пазара. Амбицията ни е да изградим Европейка мрежа от иновативни университети, която ще бъде в основата на новата Eвропейска иновационна програма“, oтбеляза Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

Визитата на комисар Габриел и кралица Максима завърши с посещение на QuTech – научноизследователски институт за квантови компютри и квантов интернет, където Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова разговаря с учени и основатели на стартъпи, работещи с най-новите квантови технологии.

 

Мая Йорданова
472 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Диди

2022.05.18 | 20:29

2
Ивъх кралицата много голяма нашата Габриел направо се губи горката

2022.05.18 | 20:26

1
E6a тая безполезна гнида крадлива.

Добави коментар

Водещи новини