Близо 1000 от защитниците на "Азовстал" са се предали през последните три дни

  • 18 май 2022 12:56

  • 2066
  • 9
Близо 1000 от защитниците на "Азовстал" са се предали през последните три дни
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Руското министерство на отбраната заяви днес, че от понеделник са се предали 959 украински военнослужещи, барикадирали се в стоманодобивния завод „Азовстал“ в Мариупол, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13103

Според министерството 80 от сложилите оръжие са ранени, а 51 от пострадалите – настанени в болници в Новоазовск, контролиран от руските войски и проруските сили от Източна Украйна.

Ведомството не дава информация какво смята да прави Русия с тези пленници.

Руските власти неведнъж са заявявали, че смятат най-малкото част от тях не за войници, а за неонацистки бойци.

Руски депутат: Бойците от батальона "Азов" не заслужават да живеят

Украинските власти изразяват надежда да ги разменят срещу руски военнопленници.

Украинските военни, отбраняващи се в подземните галерии на огромния комбинат, се превърнаха в международен символ на съпротивата срещу руското нахлуване.

Стратегическото пристанище в Мариупол, където е разположен обектът, бе изцяло разрушено при сраженията, припомня Франс прес.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2066 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Сенатор Ранд Пол

2022.05.18 | 14:59

9
е може повече от 80 дни, страна от близо 50 милиона човека, която има редовна армия от 300000 човека, която има 200000 паравоенни, която има резервисти над 900000 човека, и която буквално от ден 1 на войната, раздава оръжие на всеки, който желае, а това са буквално милиони хора, но въпреки това да не може да отблъсне Русия, че даже и победи. Сенатор Ранд Пол като даде НЕ за последните пари, добре каза, че е меко казано притеснително, как след повече от 40 милиарда долара за два месеца, да няма напредък. А тези пари са кажи речи, колкото на Русия за отбрана, но за цяла година. Та наистина е странно, как Украйна не може да отблъсне, че направо и победи 180000 руснаци с всичко това? Интересно е и защо Путин не прави мобилизация? С толкова малко сили е ясно още от преди нахлуването, че е невъзможно да се покори толкова голяма държава като Украйна, а тя е гигантска. Близо 600000 квадратни километра и близо 50 милиона човека. Това е все едно нас да ни нападнат, от някое македонско село 5000-10000 човека. Странно е това наистина. Дали пък Путин умишлено няма да ги жертва тия 180000 човека? Гледам и анализаторите в САЩ се чудят защо няма свежи сили, а и цялостна мобилизация.
Това - /watch?v=jiBXmbkwiSw

2022.05.18 | 14:59

8
Последната буква, която е след главното ес е дабъл ю, но не се разчита добре... Някой я наричат дубъл ве... Ще се справите... Просто отворете произволен клип в Ютюб, и заменете с името на коментара, от по-горе, че не мога тук нито да пиша на английски, нито директен линк да дам... Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти!!! От 9та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
Нацизмът се завръща! A дали - въобще си е тръгвал?

2022.05.18 | 14:59

7
От "четивото" за българските (то и българските трябва да е в кавички - ама хайде, от мен да мине...) журналисти симпатизиращи/подкрепящи/обичащи украйнските нацисти/фашисти - Защо ги наричате националисти??? Това са си класически нацисти/фашисти... Ако бяха националисти, щяха да са си надраскали по ръцете/краката - я знамето на Украйна, я някой "герой" на Украйна... Да - ама не... Те изродите, си надраскали по ръцете/краката св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, Хи*тл*ер и тем подобни умствени малформации... Както и надписи като - бяла гордост/сила... Това са си класически нацисти/фашисти, които си милеят за Хи*тл*ер и нацизма/фашизма като цяло... Луди ли сте? Кьорави ли сте? Платени ли сте? Или чисто и просто - и Вие сте си нацисти/фашисти, и си ги обичате такива изроди... Ами признайте си - от какво Ви е страх/срам... Кажете си - обичаме си ги тия, с надрасканите изродщини... Подкрепяме си ги... И ние сме такива - и ние сме като тях... Колко му е??? :)
Нацизмът се завръща! A дали - въобще си е тръгвал?

2022.05.18 | 14:58

6
Нацистите/фашистите реално се завърнаха на бял кон!!! При това по-силни от всякога!!! Иначе установен като престъпен режим, в момента в Европа и Америка (предимно в северна, но разбира се и в Аржентина, Чили, Парагвай и тем подобни потомствени нацисти/фашисти...) е пълно с нацисти/фашисти... Като вирус се множат... Няма проблеми, че са си надраскали по ръцете/краката св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, Хи*тл*ер и тем подобни умствени малформации, на които до сега не само, че се гледаше с лошо око, но си и бяха подсъдни... Вече няма проблеми - рай настъпи за нацистите/фашистите... Даже и надписи като бяла гордост/сила - не пораждат укор, а даже напротив... Иронично или не, то България пак е на страната на нацистите/фашистите... Е... Ако не друго, поне този път нацистите/фашистите победиха... Да Ви е честито :) Предлагам след като унищожим руснаците, и им вземем ресурсите - да унищожим и всички цветнокожи, но без нашите братя ционисти/нацисти от Израел, че и те са си мургавелковци по принцип, но пък доста успешно/последователно/систематично, през няколко месеца унищожават Палестина и палестинските Гои :)
а

2022.05.18 | 14:22

5
Сега тези същите дето измъчваха руски военопленници ще го духат яко
А

2022.05.18 | 14:22

4
"Героите на Украйна"... до последна капка кръв .....
какво заглавие само

2022.05.18 | 14:02

3
защитниците на азовстал .... плъховете нео-нацисти екстремисти от тунелите били защитници на каналите под земята хахахаха

2022.05.18 | 13:41

2
Какво стана героите защо клекнаха .

2022.05.18 | 13:07

1
Европа загива!!!Украйна няма да съществува!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини