Джейми Оливър заплаши Даунинг стрийт с протест заради отлагане на мерки срещу наднорменото тегло

  • 18 май 2022 09:49

  • 641
  • 2
Джейми Оливър заплаши Даунинг стрийт с протест заради отлагане на мерки срещу наднорменото тегло
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Известният британски готвач Джейми Оливър заплаши да организира протест пред Даунинг стрийт по повод на отказа на правителство да следва набелязаната стратегия за борба с наднорменото тегло, предаде БНР.

Правителството реши да отложи забраната върху предлаганите в магазините отстъпки за нездравословни храни от типа „две за цената на едно“, което разгневи водещите кампания срещу затлъстяването, включително Джейми Оливър.

Известният готвач дори даде 36 часа срок на премиера Борис Джонсън да поправи грешката, в противен случай той ще свика протест в 12.30 часа на обед в петък, като всички ще носят купичка с изкусителния десерт Eton Mess- в превод „Бъркотия от Итън“, който се приготвя с течна животинска сметана, захар, целувки и пресни плодове.

Спад на британската безработица до близо 50-годишно дъно от 3,7%

Изборът не е случаен. Итън е елитният колеж, където е учил Джонсън. Джейми Оливър каза, че забраната е много важна за здравето на децата. Той допълни, че протестът, ако се стигне до него, ще бъде „позитивен акт“ с надежда да убеди правителството да постъпи правилно.

Отлагането на забраната бе приветствано от сладкарската индустрия и някои депутати от Консервативната партия, но има и много сериозни противници, включително бивши министри от партията на торите.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
641 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stamatis

2022.05.18 | 13:02

2
Много важно, прави си реклама за някое и друго булшит реалити с готвене! Кой може да гледа как някакви кретени готвят! Много важна работа! А пък преди години имаше едно клипче снимано от служители на този в ресторант как ги унижава и заплашва! Не като тези в един тъпоумен формат с крясъци на селтаци и един много "голям и велик" български ГОТВАЧ, а истински заплахи и унижения!

2022.05.18 | 09:54

1
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини