Днес е последният ден от визитата на Радев в Германия

  • 17 май 2022 07:24

  • 943
  • 4
Днес е последният ден от визитата на Радев в Германия
© Bulphoto/архив

Днес е последният ден от визитата на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Германия. Очаква се той да се срещне с министър-председателя на федерална провинция Хамбург и кмет на града Петер Ченчер.

В края на пътуването си държавният глава ще разговаря с българите, живеещи в в пристанищния град, след като в неделя се срещна с българската общност в Берлин.

Президентът ще присъства днес и на бизнес форум в Хамбург.

Развитието на двустранните търговски отношения е било част от разговорите му и вчера, когато Радев се срещна с германския държавен глава Франк - Валтер Щайнмайер и с канцлера Олаф Шолц. Стокообменът между България и Германия е малко под десет милиарда лева, припомни държавният глава.

"Говорим вече за инвестиции в производства с висока добавена стойност. Положителното е, че обратно от България към Германия започва да идва инженеринг, започва да идва ноухау как да се подобряват всички производствени процеси. Аз очаквам това сътрудничество да продължи да дава все по-добри резултати."

След срещите с Щайнмайер и Шолц вчера Радев обяви, че София е получила подкрепа от Берлин за частична отмяна при въвеждане на петролно ембарго срещу Русия, предаде БНР.

България е получила „разбиране“ от Германия за националната си позиция по въпроса с Република Северна Македония, каза още президентът.

Румен Радев: Мерките трябва да бъдат в резултат на ангажирана политика, а не под натиск на улицата

Десислава Станева
943 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Стамболов

2022.05.19 | 13:46

4
Радев стана за посешище с неговите "доводи" за поддържане на старите руски МИГ29 и срещу изпращането на военна помощ за Украйна. Без никакъв срам подобно на Гъобелс от 1941 г. не трябвало да се помага на нападнатата страна, за да свършела войната по-бързо в полза на агресора разбира се. А сега най-новата му лишена от всякаква логика опорка е, "за да не се използвало българско оръжие срещу украинските българи там" ???
Анонимен

2022.05.19 | 13:44

3
ПУТИНСКА подлога си ти.

2022.05.17 | 09:39

2
Кухата кремълска лейка на разходка

2022.05.17 | 09:01

1
Те знаят ли кой е той?

Добави коментар

Водещи новини