Г-7 е обединена в подкрепата си за Украйна до победата ѝ

  • 13 май 2022 11:33

  • 602
  • 2
Г-7 е обединена в подкрепата си за Украйна до победата ѝ
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Великобритания поиска днес на Украйна да бъдат доставени повече оръжия за борба с инвазията на Русия, срещу която Лондон настоява да бъдат въведени нови санкции, а Франция увери Киев в подкрепата на Г-7 "до победа на Украйна", предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13314

"Много е важно сега да продължим да оказваме натиск върху Владимир Путин, като доставяме още оръжия на Украйна и засилваме санкциите", каза пред журналисти британската външна министърка Лиз Тръс, която участва в срещата на външните министри на Г-7 в курорта Вайсенхаус, Северна Германия. "Единството на Г-7 е жизненоважно за защитата на свободата и демокрацията по време на тази криза и ще продължим да работим заедно, за да постигнем това", добави британската министърка.

ДЕН 79 ОТ ВОЙНАТА: Зеленски е готов да разговаря с Путин за споразумение, но без ултиматуми

Френският й колега Жан-Ив Льо Дриан увери също Киев, че подкрепата на държавите от Г-7 ще продължи и в бъдеще. "Ще продължим и в бъдеще да подкрепяме борбата на Украйна за нейния суверенитет до победата на Украйна", каза министърът. "Не сме във война с Русия, Москва е тази, която е във война с Украйна. Има агресор и жертва и ние подкрепяме жертвата на агресия", допълни Льо Дриан.

Външните министри на държавите от Г-7 (Германия, Франция, Италия, Канада, САЩ, Япония и Великобритания), към които се присъединиха техните колеги от Украйна и Молдова - Дмитро Кулеба и Нику Попеску, се събраха вчера на тридневна среща, за да решат как да помогнат на Киев в съпротивата му срещу руската инвазия.

Последвайте канала на

Калина Христова
602 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АНОНИМЕН

2022.05.13 | 14:41

2
Кой цивилизован.Този който манипулира всички медии и трие ''неправилно ориентираните ''коментари.
Анонимен

2022.05.13 | 14:27

1
Да живее ЦИВИЛИЗОВАНИЯ свят.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини