Шолц и Фернандес предупредиха, че войната в Украйна ще задълбочи несигурността с храните

  • 12 май 2022 07:03

  • 525
  • 4
Шолц и Фернандес предупредиха, че войната в Украйна ще задълбочи несигурността с храните
© Getty Images

Германският канцлер Олаф Шолц и аржентинският президент Алберто Фернандес предупредиха днес за глобалните последици от войната в Украйна, в частност по отношение на снабдяването с храни, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13108

"Това е война, която има последици върху целия свят", каза Шолц по време на съвместна пресконференция с Фернандес в Берлин, посочвайки ръста на цените на енергията и риска от прекъсване на глобалните вериги за доставки на храни.

Финансовият министър на САЩ: Глобалният икономически растеж ще бъде засегнат от войната в Украйна

Има вероятност страни като Украйна, която играе важна роля в глобалната хранителна сигурност, вече да не са способни да отговарят на търсенето, добави Шолц.

"Латинска Америка страда от последиците от войната", каза Фернандес и добави: "Санкциите срещу Русия имат последици не само върху Русия, но по целия свят".

Аржентинският президент каза, че има райони в Централна Америка, които вече не са подходящи за земеделие, поради климатичните промени, и че несигурността с храните ще се задълбочи заради войната, допълва БТА.

"Това вече не е само проблем между НАТО и Русия или между Украйна и Русия - това е проблем за целия свят", каза президентът.

Последвайте канала на

Весела Найденова
525 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.05.12 | 12:26

4
Като го гледам на снимката този наци*т дали му дреме изобщо за хората ?

2022.05.12 | 09:14

3
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУУУРВИИИИИИИ

2022.05.12 | 08:44

2
Добре глобалисте. Знаем ви грейт рисет рефрените. За здравна криза, депопулация по всички начини, криза с доставки, с храни, банкова криза която да оправдае въвеждането на електронните ви следящи всичко пари за контрол пълен. Само че тоь комунизъм който го сънувате глобално от Маркс насам ще ви донесе само бесило накрая. Разкрити сте макар че има още спящи овце, много на планетата вече са събудени

2022.05.12 | 07:17

1
Шолц имитира 1:1речта на Хитлер и по жестове но няма нищо да направи щото е нещастник!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини