Член на кабинета на Марио Монти ядоса италианците

  • 21 юни 2012 09:19

  • 439
  • 0
Член на кабинета на Марио Монти ядоса италианците
©

Член на правителството на Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна предизвика смут в Италия, като обяви, че италианците почиват по три месеца на година, докато страната е в криза и икономиката е в застой, съобщава в. "Република".

В интервю за италианското издание заместник-министърът за икономическото развитие Джанфранко Полильо посочи, че според негова проверка италианските работници работят средно по девет месеца, а през останалото време почиват. Много работници допълват ваканцията си с още почивни дни благодарение на болнични листове. Това изказване само ще затвърди мнението на северните партньори на Рим в Европейския съюз за мързеливите средиземноморски членове на блока и ще бъде възприето като илюстрация, че Италия не иска или не може да приложи мерките за икономии и за затягане на коланите.

Изказването на заместник-министъра предизвика възмущението на италианските синдикати, според които той говори неверни неща. Заради кризата италианците вече харчат по-малко за почивки, но са запазили традицията да са във ваканция през целия август. На фона на това изказване дойде призивът на италианския премиер Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна към италианските депутати да ускорят разглеждането и приемането на закона за реформа на пазара на труда, предаде Ройтерс.

Законът е в парламента от три месеца. Той улеснява уволняването на служители и ограничава сключването на временни трудови договори и отпускането на нови помощи за безработни. Според синдикатите той ще увеличи съкращенията, а според икономистите няма да направи по-гъвкав италианския трудов пазар, нуждаещ се от коренна промяна.

Последвайте канала на

БТА
439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини