Полицията в Берлин унищожи подозрителен предмет в сграда, където живеят руски журналисти

  • 07 май 2022 21:26

  • 1611
  • 3
Полицията в Берлин унищожи подозрителен предмет в сграда, където живеят руски журналисти
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Берлинската полиция и разследващи органи изучават подозрителен предмет, открит и унищожен в сграда в квартал "Щеглиц", където живее персоналът на руска информационна агенция, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Предметът е открит вчера и разследващите се опитват да установят, доколко опасен е бил той и какви са били мотивите на извършителите, съобщи говорител на берлинската полиция.

Полицията и прокуратурата на Берлин съобщиха в съвместно  комюнике, че подозрителният предмет е "бил унищожен на място" от сапьори.

Руското посолство в Берлин съобщи за предотвратяването на "вероятен опит за извършване на терористичен акт" срещу руските журналисти, живеещи в сградата, собственост на посолството. В посочената сграда, освен други журналисти, живеят и служители на агенция РИА Новости.

"През втората половина на деня прозорецът на един от апартаментите е бил счупен от хвърлена от страната на улицата бутилка. След последвалия оглед в ниша на сградата е бил открит подозрителен предмет, състоящ се от голяма туба, напълнена с течност, и с прикрепени към нея със скоч пластмасова бутилка и газова бутилка с жици", съобщи руското посолство, предаде БТА.

Посолството на Русия в София: Арестуваният по подозрение в шпионаж наш гражданин не искал помощ

Валери Зайцев
1611 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.05.08 | 09:34

3
СМЪРТ ЗА УКРОФАШИСТИТЕ

2022.05.07 | 23:09

1
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните

2022.05.08 | 09:34

2
КУУУУУУУУРВОООООООООО

Добави коментар

Водещи новини