Край на маските на закрито в Португалия

  • 21 април 2022 22:22

  • 810
  • 0
Край на маските на закрито в Португалия
© Getty (архив)

Португалия реши днес да отмени изискването за носене на маска на закрито - здравна мярка, която ще продължи да се прилага само в обществения транспорт, в болниците и домовете за възрастни хора, но не и в училищата, предаде АФП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

"С оглед на положителното развитие на епидемиологичната обстановка в Португалия правителството реши да преразгледа някои ограничения, които все още са в сила", обяви премиерът Антониу Коща в изявление, публикувано след седмичното заседание на Министерския съвет.

Задължителното носене на маски занапред ще бъде ограничено до "места, характеризиращи се с особена уязвимост на хората, които ги посещават" и до интензивно места с голямо струпване на хора, заяви правителството. Това решение ще влезе в сила до дни, веднага след като президентът обнародва правителствения указ, съобщи  говорител на Министерството на здравеопазването.

Португалия е сред страните с най-високи нива на ваксинация в света и заболеваемостта с коронавирусна инфекция е намаляла до 577 случая на 100 000 жители за седем дни, според последния седмичен доклад на Главната дирекция по здравеопазване.

СЗО: Броят на заразените и починалите с COVID-19 в света продължава да намалява

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
810 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини