Володимир Зеленски и Кристалина Георгиева обсъдиха възстановяването на Украйна след войната

  • 18 април 2022 06:31

  • 2011
  • 5
Володимир Зеленски и Кристалина Георгиева обсъдиха възстановяването на Украйна след войната
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога заяви, че е разговарял с управляващия директор на МВФ Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование за въпроси, свързани с финансовата стабилност на Украйна, както и за възстановяването на страната след войната, предадоха Ройтерс и БТА.

Обсъдихме с управляващия директор на МВФ Георгиева въпроса, свързан с осигуряването на финансовата стабилност на Украйна и подготовките за възстановяването след войната. Ние имаме ясни планове за сега, както и планове за бъдещето. Сигурен съм, че сътрудничеството между МВФ и Украйна ще продължи да бъде продуктивно, написа снощи Зеленски в Туитър.

Украйна е попълнила въпросника за присъединяването към ЕС

Георгива също потвърди в Туитър, че разговорът се е състоял. Тя благодаря на Зеленски за разговора и посочи, че подкрепата е важна за полагането на основите за възстановяването на модерна и конкурентноспособна Украйна.

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че ще участва в срещите на срещи на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка във Вашингтон тази седмица и ще поиска по-голяма финансова подкрепа за Украйна. 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
2011 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
приказки от чекмеджето

2022.04.18 | 11:10

5
Сменете снимката, че прилича на "мумията се завръща" .

2022.04.18 | 09:58

4
В ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ ИМА ВИДЕО КАК ЧЕЧЕНЦИ ИЗБИВАТ НАЦИСТИ НА АЗОВСТАЛ С ГРАНАТИ

2022.04.18 | 09:45

3
Хахахаха,блядките още не са го извадили от украинския дирник и тея вече почват да им го набиват яко,хахахаха,възстановяването още не е почнало и МВФ ще ги налупа яко с заеми,браво.

2022.04.18 | 07:12

2
Не стига че ги хрантутим тук, не стига че фалшивото ни правителство тегли заеми и праща парите за оръжие ами и ще ги възстановяваме .Те ще се оправят, а ние ще плащаме и мизерстваме още 100години.
ЖалкиНищожества

2022.04.18 | 06:47

1
Тази Ч...ма нали "възстанови"България,та сега ще възстановява и фашистка Украйна!

Добави коментар

Водещи новини