Австрийският канцлер отлетя за Украйна

  • 08 април 2022 20:49

  • 1537
  • 1
Австрийският канцлер отлетя за Украйна
© Getty Images (архив)

Австрийският канцлер Карл Нехамер замина днес от Виена за Украйна и утре ще бъде в Киев и в Буча - град, станал символ на зверствата на руската война, според декларация, изпратена до Франс прес. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

Карл Нехамер замина тази вечер на посещение в Украйна, съобщи канцеларията на канцлерството. Планирано е посещение в Буча, северозападно от украинската столица Киев, където през почивните дни, след оттеглянето на руските войски, бяха открити десетки трупове на хора, облечени с цивилни дрехи. 

Канцлерът на Австрия също ще посети Киев

Канцлерът Нехамер ще се срещне утре с украинския президент Володимир Зеленски, а след това ще даде пресконференция и ще се срещне с украинския премиер Денис Шмигал. Планирана е също среща с кмета на Киев Виталий Кличко, преди утре вечер Нехамер да се върне в Австрия. 

В съобщение Нехамер подчертава, че е важно, че "в рамките на нашия неутралитет, подкрепяме Украйна както хуманитарно, така и политически". 

Австрия е член на Европейския съюз, но не и на НАТО. Тя осъди инвазията в Украйна и демонстрира солидарност с Киев. 

Това, което се случва в Украйна, е ужасна агресивна война срещу цивилното население, сподели австрийският канцлер, цитиран от БТА.

Според него независими международни експерти трябва да хвърлят пълна светлина върху разкритите военни престъпления, а виновните да бъдат подведени под отговорност.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1537 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Koki

2022.04.08 | 21:22

1
Станишев, Корни?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини