По примера на САЩ: Великобритания санкционира дъщерите на Путин

  • 08 април 2022 14:14

  • 944
  • 1
По примера на САЩ: Великобритания санкционира дъщерите на Путин
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Британските власти добавиха днес дъщерите на руския президент Владимир Путин към своя списък със санкционирани лица, като казаха, че с този ход се цели да бъдат засегнати хората от близкото обкръжение на руския лидер, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

Санкциите включват замразяване на авоари на пълнолетните дъщери на Путин Катерина Тихонова и Мария Воронцова, както и на дъщерята на руския външен министър Сергей Лавров Екатерина Винокурова. Трите бяха санкционирани и от САЩ по-рано тази седмица.

САЩ налагат санкции на дъщерите на Путин

Нашият безпрецедентен пакет санкции нанася удар върху елита и семействата на елита, като в същото време отслабва руската икономика в степен, която Русия не е виждала от падането на Съветския съюз, заяви британската външна министърка Лиз Тръс, цитирана от БТА.

След руската инвазия в Украйна Великобритания и други западни страни обявиха няколко кръга санкции, засягащи богатия руски елит, важни промишлени сектори и достъпа на Русия до международната финансова система.

Кремъл изрази недоумение от решението на САЩ да наложат санкции на дъщерите на Путин

Лондон също така каза, че според неговите анализи Русия върви към най-тежката рецесия от разпадането на СССР. По британски оценки 60% от руските резерви в чуждестранна валута са замразени в резултат на международните санкции.

Последвайте канала на

Владимир Василев
944 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.08 | 15:35

1
Изгонете ги отвсякъде, да си стоят в руския кенеф.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини