Арабските държави предлагат да посредничат между Русия и Украйна

  • 05 април 2022 21:42

  • 2802
  • 9
Арабските държави предлагат да посредничат между Русия и Украйна
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Контактната група за Украйна на Лигата на арабските държави се срещна с украинския външен министър Дмитро Кулеба във Варшава, съобщи онлайн изданието "Иджипт индипендънт", цитирано от БТА. В началото на посещението си в полската столица представителите на базираната в Кайро регионална организация проведоха разговори и с външния министър на Полша Збигнев Рау. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13781

Групата, в която участват генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт и външните министри на Египет, Йордания, Алжир, Ирак, Судан и Обединените арабски емирства (ОАЕ), пристигна във Варшава от Москва, където се срещна в руския външен министър Сергей Лавров. 

Арабските държави предлагат да посредничат между Русия и Украйна за постигане на възможно най-бързо спиране на военните действия в Украйна, заяви министърът на външните работи на Египет Самех Шукри по време на пресконференция след консултациите в Москва, информира в. "Ал Ахрам". Политическото решение между двете страни трябва да се постигне в съответствие с международното право, Хартата на Организацията на обединените нации (ООН) и суверенитета на държавите, посочи Шукри.

По време на срещата са обсъдени и възможностите за преодоляване на икономическия ефект от военния конфликт и избягването на отрицателните последици за хората в арабския регион и света, добави египетският дипломат номер едно. 

Медия: Войната в Украйна изостря световните продоволствени проблеми

Генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт от своя страна също изтъкна сериозните последствия за икономиките на арабските държави, свързани с вноса на пшеница, туризма и плановете за развитие. Той потвърди арабската позиция в подкрепа на всички усилия за разрешаване на кризата чрез диалог и дипломация. 

Контактната група за Украйна беше създадена по време на 157-мата сесия на Съвета на Арабската лига през март т.г. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2802 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Митьо

2022.04.06 | 13:21

9
Не ви щем посредничеството. Искаме да повишите добива на петрол. Това би била реална помощ.

2022.04.06 | 02:45

8
УКРАЙНА Е БУФЕРЪТ, КОЙТО ПАЗИ АГРЕСОРА ПУТИН ДАЛЕЧ ОТ ЕВРОПА ! ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА Е СПАСЕНИЕ ЗА НАС ! ПУТИН ЗАСЕЛВА РУСНАЦИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО, ЗА ДА ГО ОКУПИРА ! ПУТИН ДАЛЕЧ ОТ КРИМ – СВОБОДНО ЧЕРНО МОРЕ !

2022.04.06 | 02:09

7
ПУТИН ДА НЕ ОБВИНЯВА ГЕНЕРАЛИТЕ ! ПУТИН ДА БЕШЕ РАЗЛИСТИЛ ИСТОРИЯТА ! АМА НЕ, ЗЯПНАЛ ДА ГЛЪТНЕ СВЕТА ! ЩЕ МУ ПРИСЕДНЕ !
Крепостните селяни

2022.04.05 | 22:58

6
извън Москва и Ленинград са в средновековието.
Магелан

2022.04.05 | 22:20

2
Шок ,ужас и позор за цала стара Европа.Докъде е докараха цивилизованите бюрократи че доскоро едни пустинни диваци и мингиши който нефта ги направи супербогати да се явяват посредници и миротворци на Европа.
Анонимен

2022.04.05 | 22:56

5
И Русия е бедна държава. Русия не е само Москва и Ленинград.
ХА-ХА

2022.04.05 | 22:22

4
Москва ги иска за посредници. Не четеш ли? Първо бяха в масква. Използват бедните, за да омилостивят Европа. Споко. Скоро и раша ще е в групата на бедните и гладните.
✠Ер Зори: uni.su/RUV78D

2022.04.05 | 22:08

1
☞Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, да умреш в ЛАЙНА, CATAНA от Xepakoвo, AMИH.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸.††††††.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸ ☞ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДC-ГAД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, BPЪЩAЙ MИЛИAPДИTE!!!: uni.su/FMvRm6 ☞MPИ CATAНA ОТ БAНKЯ, ПPOKЛET ДA CИ TИ И CEMETO TИ, AMИH.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸.††††††.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸ ☞Cнимkитe oт Бyчa ca cтo пpoцeнтa ФEЙK! ☞Ykpaинckaтa мoдифиkaция нa тakтиkaтa нa ИГИЛ, пpилaгaнa в Mocyл и Pakka. ☞Bcичko тoвa ce pъkoвoди oт oгpoмни мeдийни и пиap ekипи пoд koмaндвaнeтo нa aнгличaни и aмepиkaнци. ☞Poccия coзывaeт Coвбeз OOH в cвязи c пpoвokaциeй в гoрoдe Бyчa: uni.su/Es2O1b ☞Жуткие кадры из Бучи Минобороны РФ назвало провокацией киевского режима: uni.su/Uh8Ko5 ☞Трупы с белыми лентами.: uni.su/m69G1X ☞Россия расценивает ситуацию в украинском городе Буча как провокацию и угрозу мировой безопасности: uni.su/lFbNix ☞Постановка в Буче опровергнуть легко: uni.su/7YgMEb ☞Зачем Зеленскому нужен фейк о «зверствах» в Буче: uni.su/h8SjLC ☞Украинский фронт_5.4.2022: uni.su/VD0yv7

2022.04.05 | 22:20

3
Мри бе, руски боклук!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини