В Германия арестуваха десен екстремист за смъртоносна атака преди три десетилетия

  • 04 април 2022 13:53

  • 437
  • 0
В Германия арестуваха десен екстремист за смъртоносна атака преди три десетилетия
© Getty (архив)

Властите в Германия арестуваха десен екстремист за палеж преди три десетилетия на център за настаняване на кандидати за убежище, предаде АП, цитирана от БТА.

При атаката загинал един човек от Гана.

От прокуратурата съобщиха днес, че заподозреният е германски гражданин на име Петер С. Повдигнати са му обвинения в убийство, опит за убийство и палеж, довел до смърт.

От германската прокуратура казаха, че на 18 септември 1991 година заподозреният и други десни екстремисти обсъдили извършването на расистки нападения в източния град Хойерсверда и се разбрали да извършат подобни нападения в своя град Саарлуис, в западната част на страната.

След като барът, в който се провела срещата, затворил, заподозреният се отправил към сградата за временно настаняване на кандидати за убежище. Той изсипал върху стълбището бензин и го запалил.

Огънят бързо се разпространил. 27-годишен ганаец, живеещ в сградата, понесъл тежки изгаряния и часове по-късно починал. Двама други обитатели успели да се спасят, като скочили през прозорци, но си счупили кости. Останалите 18 души, живеещи в сградата, останали невредими.

Първоначалното разследване било прекратено, след като местните власти не успели да открият заподозрян. Години по-късно, след намирането на нови доказателства, разследването било възстановено и предадено на федералната прокуратура.

Берлин: Има неонацисти в Бундесвера

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
437 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини