Уволниха шефа на френското разузнаване, давал "неадекватни брифинги" за войната

  • 31 март 2022 14:22

  • 979
  • 4
Уволниха шефа на френското разузнаване, давал "неадекватни брифинги" за войната
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Шефът на френското военно разузнаване Ерик Видо губи поста си заради неуспех да прогнозира войната на Русия в Украйна, предаде Би Би Си, цитирана от БНР. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13582

Седем месеца след поемане на поста, той бил обвинен в „неадекватни брифинги". САЩ правилно преценили, че Русия подготвя пълномащабна инвазия, докато Франция заключила, че това не е особено вероятно, заявява запознат източник.

Военен източник е заявил пред АФП, че все пак работата на ген. Видо била да осигури „военно разузнаване за операции, не за намерения“.  

Русия евакуира около 300 войници, след като ги прати на почти сигурна смърт в Червената гора

Пропускът на Франция да предугади намеренията на руския президент Владимир Путин са още по-засрамващи, тъй като държавният глава Еманюел Макрон редовно разговаряше по телефона с него в дните преди инвазията на 24 февруари. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
979 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Петров

2022.03.31 | 15:39

4
Русия просто преобърна стратегическите маси на Запада, поради което нейните противници увеличават фалшивите си новини. Те не могат да позволят на обществото да признае факта, че същата специална операция, която те провокираха Русия, отприщи множество непредвидени последици, които ускориха упадъка на еднополюсната хегемония на САЩ. Алтернативната реалност, която създават тези фалшиви разкази за информационна война, е по същество механизъм за справяне с тяхната целева западна аудитория, както и отчаян последен опит за прокарване на обречените на провал планове за смяна на режима на САЩ за Русия.

2022.03.31 | 15:28

2
Естествено че са знаели само САЩ като техния план е бил да атакуват на 25, но Путин ги изпревари с един ден иначе сега да ни нямаше след ядрените атаки подпалени от САЩ.

2022.03.31 | 15:34

3
ШИБАМ РУСКИ ТРОЛЧЕТА

2022.03.31 | 14:25

1
А нашите 'разузнавачи', които се кълняха, че няма да има никаква война ще получат ли по един медал? Ако не друг, поне герой на СеСеСере? Нали и без друго докладват в руското посолство.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини