Датският парламент одобри закон за правото на престой на украинските бежанци

  • 17 март 2022 14:18

  • 371
  • 1
Датският парламент одобри закон за правото на престой на украинските бежанци
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Датският парламент одобри закон, с който се улеснява получаването от украински бежанци на право на престой в страната, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13944

Парламентът одобри вчера новото законодателство, след като правителството и представители на политически партии постигнаха съгласие по този акт. Промените ще дадат възможност на украинците, които бягат от войната, да получат разрешение за двегодишен престой в Дания. С това законодателство датските власти искат да гарантират, че идващите от Украйна хора ще могат възможно най-скоро да си намерят работа, ще получат достъп до здравни услуги и ще могат да изпращат децата си на училище или детска градина.

Европа създава "хуманитарен коридор" за украински бежанци

Т. нар. "украински закон" има за цел да предостави на украинските бежанци същите права, с които разполагат гражданите на Европейския съюз. Планира се специалният закон да действа в продължение на две години, но срокът на действието му може да бъде удължен, отбелязва ДПА.

Властите очакват хиляди хора да пристигнат в Дания от Украйна, допълва БТА.  

Последвайте канала на

Весела Найденова
371 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.03.17 | 15:00

1
При нас нещо не искат да пристояват,канят се да се изнасят у еврогейщината или да се завръщат,че тука било по зле от войната при тях.

Добави коментар

Водещи новини