Външният министър на Украйна разкритикува Германия за дългогодишната ѝ политика спрямо Русия

  • 14 март 2022 07:14

  • 1855
  • 3
Външният министър на Украйна разкритикува Германия за дългогодишната ѝ политика спрямо Русия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разкритикува Германия за дългогодишната ѝ политика спрямо Русия, предаде ДПА. 

При участието си в политическо токшоу по германската обществена телевизия А Ер Де снощи Кулеба обвини Германия, че всъщност е допринесла за сегашното положение на Русия.

Украйна се надява, че поради това Берлин ще направи достатъчно, за да спре Русия и нейното нахлуване в Украйна, заяви Кулеба. Наричайки Германия и Украйна "страни партньори", той изрази надежда, че Германия ще помогне на Украйна да се сдобие с всички необходими оръжия, от които се нуждае, за да се защитава, ще помогне за наказването на Русия с по-строги санкции и ще подкрепи Украйна в искането ѝ да стане член на Европейския съюз. Външният министър призна, че присъединяването към ЕС може да бъде дълъг процес, но настоя, че Украйна принадлежи на Европа и добави, че с Украйна Европа ще бъде по-сигурна. 

Кулеба след срещата с Лавров: Няма напредък по прекратяването на огъня в Украйна

Кулеба, който също така похвали Германия за някои трудни решения в първите дни на войната на Русия срещу Украйна, заяви, че разбира, че политическите промени не се случват лесно в страната. По думите му в продължение на години германците са разчитали на диалога. Но той отбеляза, че сега светът вижда истинското лице на Русия. Сега украинците плащат цената за това - децата им са убивани, а градовете им са изравнявани със земята, каза той. Министърът призова Германия да признае, че е допуснала грешка, и да коригира курса си.

Кулеба също така предупреди, че руският президент Владимир Путин трябва да бъде спрян, защото Украйна няма да бъде последната му цел, подчерта БТА.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1855 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.03.14 | 09:45

3
КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИИИИ ПУКНЕТЕ ОТ ЯД!

2022.03.14 | 09:14

2
20 години мрънкаща нация и все другите им са виновни
цв

2022.03.14 | 09:04

1
а бе вие защо не спрете да се бъркате в политиките на другите

Добави коментар

Водещи новини