Украйна остава без дата за присъединяване към ЕС

  • 11 март 2022 07:36

  • 737
  • 2
Украйна остава без дата за присъединяване към ЕС
©

Ще се търси отговорност за престъпленията на отговорните за войната в Украйна. Това се очаква да пише в декларация на евролидерите, които заседават вчера и днес във френския град Версай.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13602

Във финалния документ на тази лидерска среща няма да има дата за присъединяване на Украйна към ЕС. В този финален документ не се говори и за край на руските енергийни доставки за Европа.

В специална декларация, в която евролидерите приветстват започналото разследване на трибунала в Хага, се посочва, че Русия и Беларус ще носят цялата отговорност за престъпленията срещу цивилни граждани и обекти, предаде бТВ.

Тази лидерска среща не каза обаче кога Украйна ще се присъедини към ЕС. Редица европейски страни казват, че присъединяването ще е дълъг процес. Говори се много повече за засилено партньорство, отколкото за присъединяване.

Във финалния документ от срещата няма и нищо, което да сочи, че Европа възнамерява скоро да постигне независимост от руските енергийни запаси.

Голямата промяна касае европейската отбрана.

Лидерите на страните от ЕС изключват бързо присъединяване на Украйна към блока

Преди края на май ЕК трябва спешно да предложи конкретни мерки за значително увеличаване на инвестициите в общата европейска отбрана.

Последвайте канала на

Десислава Станева
737 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
scarface

2022.03.11 | 09:11

2
Скоро съюза няма да съществува
vale_karo

2022.03.11 | 08:29

1
Защо е нужно да се харчат излишни пари за разследване от трибунала в Хага , след като лидерите са посочили, че виновни са Русия и Беларус?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини