Белгийски военни, част от Силите за бързо реагиране на НАТО, пристигнаха в Румъния

  • 07 март 2022 15:58

  • 750
  • 3
Белгийски военни, част от Силите за бързо реагиране на НАТО, пристигнаха в Румъния
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Белгийски военни, които са част от Силите за бързо реагиране на НАТО, активирани от Северноатлантическия съюз на 25 февруари, влязоха днес сутринта в Румъния през граничен пункт Нъдлак на унгарско-румънската граница, предадоха агенциите Аджерпрес и БТА, като се позова на румънското министерство на отбраната.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13589

Военният конвой ще се присъедини към френското подразделение на Силите за реагиране на НАТО, което вече се намира в авиобаза 57 „Михаил Когълничану“ край Констанца.

Орбан подписа указ, който разрешава разполагане на войници на НАТО в Западна Унгария

Миналата седмица в Румъния пристигнаха френски войници и техника от 27-и батальон планински стрелци на френската армия. Общо 500 военни от Франция и 300 от Белгия ще се присъединят към румънските военни в рамките на мерките за укрепване на Източния фланг на НАТО, отбелязва Аджерпрес.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
750 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.03.07 | 16:34

3
Тия ще пият ядът и ще е...т без пари и ще се приберат.
Анализ

2022.03.07 | 16:14

2
„Тоест Западът няма намерение да отстъпи Украйна на Русия?“, е логичният въпрос, зададен на икономиста Пол Кристи. „Какво общо има тук Украйна?, реагира гостът. Дали Украйна ще остане единна върху картата на света или ще се разпадне няма никакво значение за разрешаването на основния проблем - огромният дълг на САЩ. Главната цел на събитията в Украйна е да разделят Европа и Русия дотолкова, че европейците напълно да се откажат от сътрудничество с Русия и да преориентират икономиката си към пълно сътрудничество със САЩ.
БАНЯКНСКИ ИЗКОРМЕНИ УНУЦИ

2022.03.07 | 16:09

1
A HUILIOO AKk sha go vadqt ot Bunkera !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини