Италианската държавна телевизия РАИ също преустановява излъчването от Русия

  • 05 март 2022 18:04

  • 736
  • 0
Италианската държавна телевизия РАИ също преустановява излъчването от Русия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Италианската държавна телевизия РАИ обяви на свой ред, че преустановява незабавно излъчването от Русия заради новия руски закон, предвиждащ тежки санкции за всякакво разпространение на "неверни информации за армията", предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13601

"В резултат на прилагането на закона, който предвижда големи наказания със затвор за публикуване на информации, смятани за неверни от властите, РАИ преустановява от днес репортажите  и включванията на своите пратеници и кореспонденти в Руската Федерация", се казва в изявление на медията.

"Тази мярка е необходима, за да се гарантира сигурността на журналистите на място и с цел да се осигури възможно най-голямата свобода на информацията, касаеща тази страна", се допълва в изявлението.

В него се казва, че информациите за случващото се в Русия сега ще бъдат осигурявани на базата на многото източници на журналистите на РАИ, работещи в съседни страни и в редакциите на медията в Италия.

Русия ограничава достъпа до руската редакция на Би Би Си и до Радио Свобода

Новият руски закон бе подписан от руския президент Владимир Путин вчера. Той предвижда присъди до 15 години затвор за разпространение на информации, целящи да дискредитират въоръжените сили и наказва също всеки призив за санкциониране на Москва.

Подобни решения като това на РАИ взеха редица западни медии, като Блумбърг нюз, Си Ен Ен, Би Би Си, Си Би Си/Радио Канада и др.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
736 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини