Ковачевски: Подготвени сме за икономическите предизвикателства от конфликта в Украйна

  • 26 февруари 2022 12:44

  • 1102
  • 2
Ковачевски: Подготвени сме за икономическите предизвикателства от конфликта в Украйна
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се обърна днес чрез социалните мрежи към обществеността, съобщи Макфакс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13490

В обръщението си той говори за стабилността и сигурността на държавата, икономическото влияние от задълбочаването на кризата и мерките, които правителството предприема с цел на смекчи негативните последици.

Военната агресия на Русия против Украйна, която вече отне много човешки животи, е акт, който силно осъждаме.

Това е нарушаване на международното право и е заплаха за евроатлантическата сигурност. Още веднъж искам да посоча, че заедно със съюзниците  искаме спешно спиране на военните действия. 21 век трябва да бъде век на диалог, а не на войни, каза премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Според него гражданите трябва да бъдат спокойни, тъй като като членка на НАТО страната може да разчита на защитата, която предлага най-мощният отбранителен съюз в света. Ковачевски подчерта, че "по-големите предизвикателства, които стоят пред нас, са икономически".

Ковачевски: Осъждам акта на открита военна агресия на Руската федерация срещу Украйна

Очаква ни година на неизвестност, в която икономиката в Европа и света ще претърпи щети.

Очакваното глобално влияние  върху покачването на цените на основните хранителни стоки   енергийни източници, което би означавало  задълбочаване на съществуващата енергийна криза, е нещо, за което ние като правителство сме напълно подготвени и ще отговорим подобаващо, каза Ковачевски. 

Работим върху мерки, за да намалим натиска върху гражданите, домакинствата и икономиката, каза премиерът, като призова институциите максимално отговорно да харчат средствата и максимално ефективно да работят за смекчаване на негативните последици.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1102 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
SeaFalcon

2022.02.26 | 14:18

2
С нищо не сме готови! В КОЯТО И ДА Е СФЕРА!
ВащаММ

2022.02.26 | 12:54

1
Знаем,знаем,че сте готови с куфарите за път за към задокеанските си господари, Продажници гнусни,а ние какво да правим тук с изс..раните от вас вайна!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини