Полша повиши нивото на бойна готовност на някои военни части

  • 24 февруари 2022 14:10

  • 813
  • 2
Полша повиши нивото на бойна готовност на някои военни части
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Полша повиши нивото на бойна готовност на някои военни части заради инвазията на Русия в Украйна, съобщи днес министерството на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 11796

"Днес, във връзка с руската агресия, министърът на отбраната Мариуш Блашчак реши да повиши допълнително нивото на бойна готовност на някои части от войските за оперативна и териториалната отбрана", посочи в изявление министерството.

"Решението за въвеждане на следващо ниво на бойна готовност е стандартна практика при подобни ситуации" добави ведомството.

Полски болници подготвят легла за възможен прием на ранени от Украйна след нахлуването на сили на Русия в съседната ѝ страна, съобщи днес полското здравно министерство, цитирано от Ройтерс.

"Полша се подготвя да приеме мигранти от Украйна, включително украински граждани, засегнати от въоръжения конфликт", посочи министерството в имейл до Ройтерс.

"Ще направим всичко по силите си да гарантираме, че всеки човек, който влезе на територията на Полша, ще има достъп до здравни грижи, включително хоспитализация. Подготвят се легла в болниците за прием на ранени", допълни министерството, отбелязва БТА.

Германия предлага помощ на Полша за бежанци от Украйна

Константин Тодоров
813 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БАТЬКА,

2022.02.24 | 14:46

2
ПУСКАЙ МАЙМУНИТЕ! streamable. com/ izzz8w

2022.02.24 | 14:35

1
Полша не си знае интереса!Да гледа да не стане втора Украйна!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини