Гърция осъжда нападението на Русия над Украйна

  • 24 февруари 2022 12:27

  • 502
  • 1
Гърция осъжда нападението на Русия над Украйна
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

„Гърция осъжда жестоките действия, заради които за съжаление много невинни хора ще загубят живота си“, заяви премиерът на Гърция Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. в началото на извънредното заседание на Правителствения съвет за национална сигурност (КИСЕА), предаде агенция АНА-МПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13841

 „Гърция зачита териториалната цялост, сувернитета и независимостта на всички държави. Oсъжда, следователно,  действия, които противостоят на тези принципи“, е заявил още Мицотакис. 

„Като страна-членка на ЕС и НАТО ние се координираме с партньорите си, за да може реакцията ни не просто да е обща, а и да съответства на първата по рода си руска провокация“, е посочил гръцкият премиер. 

Мицотакис е подчертал, че Атина следи ситуацията с гръцката общност в Украйна, особено в района на Мариупол. 

Войната Русия-Украйна: Всички действия в реално време

„Нападението на Русия срещу Украйна изправя по драматичен начин световната общност пред отговорностите й. Защото в украинската криза на изпитание са поставени много неща – международното право, действията на договорите, но и правото на държавите да живеят свободно. Заплахите също са много – от геополитическата стабилност в Европа до световния енергиен баланс“, е отбелязал още Мицотакис. 

Премиерът е уверил на извънредното заседание на КИСЕА, че Гърция е осигурила енергийните си доставки, съобщава Ройтерс. 

„Гърция осъжда недвусмислено руското нападение срещу Украйна, което е явно нарушение на международното право и световните принципи. То подкопава европейския мир и сигурност“, се посочва в съобщение на гръцкото външно министерство, посочва АНА-МПА.

Последвайте канала на

Калина Христова
502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КВАРТАЛНИЯ БАТКА

2022.02.24 | 14:58

1
ФЕС! ЛОДКИТЕ!!! ПЪЛНИ ГИ С МАЙМУНИ И НАПРЕД! НАЛИ ИСКАШ ОТМЯНА НА ПРИСЪДАТА? ДЕЙ-СТВАЙ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини