Словения призова ЕС да предложи на Украйна перспектива за пълноправно членство

  • 22 февруари 2022 12:53

  • 795
  • 1
Словения призова ЕС да предложи на Украйна перспектива за пълноправно членство
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Словенският премиер Янез Янша осъди признаването от Русия на двата сепаратистки региона в Източна Украйна и призова Европейския съюз да предложи на Украйна перспектива за пълноправно членство, съобщи Хина.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13562

"Признаването от Русия на двете сепаратистки територии е грубо нарушения на международното право и споразуменията от Букурещ и Минск, коментира Янша.

"Словения осъжда този незаконен акт. Европейският съюз трябва да предложи на Украйна перспектива за пълноправно членство", каза словенският премиер.

В понеделник Янша се срещна с унгарския премиер Виктор Орбан и по време на техния разговор двамата  призоваха за деескалация на кризата и за политическо решение в Украйна.

Турция осъди руското признаване на отцепническите региони в Украйна

Ние се надяваме, че няма да има бъдеща ескалация на конфликта в Украйна и на нейните граници, защото накрая това няма да бъде хубаво за никого и ние всички ще страдаме, но особено, поне в началото, ще пострада икономиката - не само на тези, които директно са замесени в конфликта, но и в по-широк аспект, особено в съседните страни, заяви  Янша.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2022.02.22 | 13:15

1
аз съм за. ще ходим на секс туризъм в украйна. там ежените са хубави, ефтини и дашни

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини