Великобритания: Има сериозни поводи за безпокойство, че Путин все още възнамерява да нахлуе в Украйна

  • 21 февруари 2022 22:38

  • 1294
  • 4
Великобритания: Има сериозни поводи за безпокойство, че Путин все още възнамерява да нахлуе в Украйна
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Има сериозни поводи за безпокойство, че руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 все още възнамерява да нахлуе в Украйна, предаде Ройтерс, цитирайки британския министър на отбраната Бен Уолъс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13777

Уолъс каза, че броят на разположените по границата военни постоянно расте и по думите му има все повече така наречени събития под фалшив флаг.

"Видяхме през последните няколко седмици, че руската стратегия се прилага по начин, който ни дава сериозен повод за безпокойство, че президентът Путин все още възнамерява да предприема нахлуване", каза Уолъс в парламента и призова Путин да изключи възможността за инвазия и да се ангажира с дипломатически процес.

На въпрос от депутат дали е дошло време за налагане на санкции срещу Русия, Уолъс отговори: "Ако сега започнем едностранно да ги налагаме и Америка не го направи, и ЕС не го направи, смятам, че има опасност президентът Путин да приложи стратегия "разделяй и владей".

Британският министър каза също, че не бива да бъде позволено дестабилизиращото поведение на Русия да повлияе на териториалната цялост на Украйна. "Ние сме поели ангажимент да защитаваме регионалната сигурност", каза Уолъс. "Не бива да позволим на дестабилизиращото поведение на Русия да повлияе на териториалната цялост на която и да било друга суверенна държава. Обединеното кралство остава непоколебимо в твърдата си подкрепа за Украйна", добави той.

Владимир Путин призна независимостта на Донецката и Луганската народни републики

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1294 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.02.22 | 08:23

4
И къде са тези поводи,или искате война в Европа?Гадове!

2022.02.22 | 08:23

3
И къде са тези поводи,или искате бойна в Европа?
ХА ХА ХА

2022.02.21 | 22:58

1
БРИКЗИТЧЕТАТА ДОКЪТ СЕ СЪБУДЯТ И ПУТИН ВЛЯЗЪЛ В ЛОНДОН!
на майка ти

2022.02.22 | 06:40

2
знаеш къде,олигофрен

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини