Българин остава блокиран на ферибота край Гърция

  • 18 февруари 2022 14:26

  • 3963
  • 0
Българин остава блокиран на ферибота край Гърция
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Блокираният български шофьор на горящия ферибот край Гърция засега е добре. С него поддържа връзка по телефона поддържа собственикът на фирмата, за която работи, съобщава бТВ. 

Нашият сънародник е заклещен заедно с турски шофьор под палубата, която е обхваната от пламъци. По последни данни в помещенията под него също е възникнал пожар. Това съобщи за bTV собственикът на компанията. Фирмата е имала 33 тира с 37 български шофьори на борда на ферибота. Другите са добре и не са пострадали.

"Гуми и стоки в камионите на борда на ферибота са се взривявали от пожара", разказа пред БТА президентът на Съюза на българските транспортни работници Александър Стамболийски.

Според пътници на борда на горящия ферибот част от шофьорите са разбрали, че нещо се случва, когато са започнали да се взривяват гуми и стоки в камионите от пожара. Това разказа за БТА Александър Стамболийски, президент в Съюза на българските транспортни работници, позовавайки се на свидетелски разкази, споделени с него. Към момента информацията, с която разполага, е от българските власти, от агенции, които работят с този ферибот и от негови колеги, които са били на борда в момента на инцидента. "Разговарях с румънски шофьор преди два часа, той буквално е скочил от палубата, за да може да се спаси и са го извадили от водата със спасителни лодки", каза още Александър Стамболийски. 

Имало е българи в запалилия се ферибот край Корфу

"Инцидентът се е случил през нощта и хората са спали, което е може би най-лошото", добави той. Самият Стамболийски е пътувал със същия ферибот часове, преди да се случи инцидентът.

Стамболийски ползва ферибота няколко пъти седмично по работа и познава добре кораба, разказа той за БТА. "Имало е много хора по леките коли и камионите там, все пак корабът предлага услугата къмпинг на борда с каравани и бусове, които са годни за живеене и поради тази причина е било доста стресираща ситуация", допълни Стамболийски. По думите му щетите ще са огромни, тъй като камионите на втория и третия етаж са напълно унищожени, заедно със стоките в тях.

На борда на запалилия се в Йонийско море ферибот е имало пътници от различни балкански страни, разказа за БТА Румен Методиев, който е пътувал във ферибота по време на инцидента. Методиев е международен шофьор и е изпълнявал курс. В момента се намират на остров Корфу. По думите му сред пътниците е имало български, румънски и турски граждани.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини